Köpvillkor

Öppet köp i 14 dagar

Öppet köp i 14 dagar efter mottagen leverans gäller för alla köp i enighet med distanshandelslagen. Återbetalning sker inom 1-2 dagar efter godkänd varuretur. Mer information om ert returskydd via distanshandelslagen hittar ni hos Konsumentverket.

Återförsäljargaranti i 6 månader

På alla klockor erbjuder vi 6 månaders återförsäljargaranti mot funktions- och materialfel. De klockor vi erbjuder till försäljning har kontrollerats av oss före leverans. Vi kontrollerar alltid funktion, skick och autencitet.

Funktionstestad & genomgången

Vi kontrollerar skick och autencitet på alla objekt. Samtliga klockor har funktionstestats och rengjorts och levereras med 6 månaders återförsäljargaranti. Vi verifierar även så långt det är möjligt med hjälp av tillverkarregister varans ursprung och historia. I objektsbeskrivningen för varje klocka framgår om och vilka delar som ev. ej är i original samt om och när:

  • senast kända service av urmakare är utfört

  • klockans urverk senats precisionstestats

  • fullständigt trycktest upp till objektets angivna vattenskyddsnivå utförts

Vattentäthet

En vintageklockas vattenskydd är individuellt och beror på flera faktorer, såsom ålder, skick, hur den använts och inte minst hur grundkonstruktionen ser ut.

Generellt sett följer tätheten skicket, en dykarklocka som är ett år gammal och i gott skick kommer med stor sannolikhet att hålla vattnet ute, men för en tio år gammal oservad klocka är det mer osäkert.

Highendwatches.se rekommenderar att man själv ombesörjer täthetskontroll och packningsbyte om man tänker bada / duscha med klockan.

Varorna får ej ha burits eller använts. Vår egen designade plombering utav klocka, tillbehör samt tillhörande dokumentation så som garanti- och äkthetsdokument får ej vara bruten för att skydda mot bedrägerier och kopiering utav certifikat, garanti- och/eller äkthetsbevis.

Varorna skall återlämnas i originalförpackning och det åligger kunden att ombesörja och bekosta eventuell återfrakt samt faktureringskostnader av utskickad vara. Highendwatches.se löser inte ut paket mot postförskott.

Klockan skall återsändas alternativt återlämnas med rekommenderad leveransmetod. Vi rekommenderar att Ni försäkrar ev. försändelse.

 Kontakta oss före retur för retur-id samt paketanvisningar.

Om Ni, mot all förmodan, mottager en skadad, icke välfungerande eller en vara som på annat sätt avviker från det som beställts, gäller fullt återköp i 14 dagar och det åligger Highendwatches.se att ombesörja alla eventuella fraktkostnader.